Bemutatkozás

Tímár László vagyok, a Pajzs Technológiájú gépjárművédelem tulajdonosa.
Cégünk, a P.T.B. Pajzs Technológia Kft. kifejezetten gépjárművédelemmel foglalkozik. Személy szerint nem fogadtam el azt az általános nézetet, hogy a „tolvajok mindig előbbre járnak”, és hogy „lophatatlan autó nincs” megnyilvánulásokat. Biztos voltam abban, hogy létezik olyan megoldás, aminek az alkalmazásával a gépjármű lopások megakadályozhatóak. De ehhez az kellett, hogy más irányba keressem a megoldást. Pusztán csak azért, mert a kialakult helyzet is azt bizonyította, hogy a jelenlegi gépjárművédelmi rendszerek és eszközök
hatékony gépjárművédelemre alkalmatlanok.
Rájöttem arra, hogy akár az elektronikai gépjárművédelmi rendszerek, akár a mechanikai gépjárművédelmi eszközök azért alkalmatlanok a gépjárművédelemre, mert az általános és közös hiányosság, a hozzáférhetőség mindig jelen van! Arra is rájöttem, hogy a mechanikai, és az elektronikai védelem önmagában soha nem fogja megvédeni a gépjárműveket a lopások ellen! Így sajnos sokszor a jelenlegi gépjárművédelmi paletta pont arra nem alkalmas, amiért alkalmazzák. A gépjárművédelemre.

Sajnos a helyzeten csak ront, hogy a gépjárművédelmi tevékenységhez sok esetben a szolgáltató cégek a hatóságokkal takaróznak referenciaként, ami az állampolgárok szemében ezért a hatóságok sikertelenségének vélik a civil biztonságtechnikai cégek tehetetlenséggel párosított hozzá nem értését.

Elméletben kidolgoztam egy olyan gépjárművédelmi kialakítás alapjait, amelynek a segítségével meg lehet gátolni a gépjárművek illegális eltulajdonítását. Azt használtam fel, ami a biztonságtechnika minden területén alapelvként működik. Hiszen e nélkül nem beszélhetünk biztonságról. „Ami hozzáférhető az támadható, ami hozzáférhetetlen, az támadhatatlan”. Ennek szellemében a gépjárművédelmi rendszerhez, és a gépjárművédelem kialakításához nélkülözhetetlen elektronikai megszakítási pontokhoz való hozzáférhetetlenség elvét valósítottam meg. Így született meg a Pajzs Technológia.
Az elmélet roppant egyszerű, de a megvalósítás már igen komoly mérnöki szaktudást igényelt. A munkálatokat 2001 márciusában kezdtük meg, és 2001 októberre már túl voltunk az úgynevezett „nullszériás” változatnál.
2002-ben jelentünk meg először a kereskedelemben. Ezenkívül 2002-ben a „Kékfény” című műsor először foglakozott velünk egy rövid interjú erejéig.
2003-ban a „Kékfény” ismételten elővette ezt a témát. Ekkor interjút adott egy olyan gépjármű tulajdonos is, akinek a gépjárművét több, mint kettő és fél órán keresztül nem tudták ellopni a tolvajok egy bevásárló központ parkolójából! Az esetet rögzítették a biztonsági kamerák is, ezért a lopási kísérlet időtartama és cselekménye nyomon követhető volt.

Gyakorlatilag elmondhatom, hogy az eltelt hat év alatt eddig több ezer gépjárműbe építettük be a Pajzs Technológiát, és több, mint háromszázötven esetben történt lopási kísérlet az ügyfél körünkben. Természetesen minden lopási cselekmény a kísérleti stádiumban megrekedt, és minden gépjármű megmaradt!
Azaz nulla a lopási statisztikánk!

Gépjárművédelemre kizárólag csak a Pajzs Technológiát kínálom, mivel célom a korrekt szolgáltatás, ami hatékonyan védi a gépjárműveket.
Munkánkkal szeretnénk hozzájárulni a bűnmegelőzéshez, mivel meglátásom szerint a gépjárművédelem is társadalmi érdek. Szeretnénk támogatni a hatóságok munkáját is annak érdekében, hogy minél kevesebb gépjárművet lehessen ellopni!

Meglátásom, és tapasztalatom az, hogy a gépjármű lopások igen is megakadályozhatóak! De ehhez elengedhetetlen a társadalmi szintű tájékoztatás, a nézőpont váltás, a gépjármű tulajdonosok felelősség vállalása a saját gépjárművüket illetően, és ezek után a megfelelő paraméterekkel rendelkező, a hozzáférhetetlenséget biztosító gépjárművédelem alkalmazása!

Tisztelettel:
                    Tímár László
                     tulajdonos


Budapest III. kerület, Szentendrei út 268.      .:.      Telefon: +36 70 703 4050      .:.      e-mail: info@kalmarpajzs.hu