A Pajzs Technológia bemutatása röviden

Az eddigi kialakítású gépjárművédelmi eszközökkel, rendszerekkel szemben a Pajzs Technológia hozzáférhetetlenné teszi a kialakított gépjárművédelmet, ezért azt akkor sem lehet hatástalanítani, ha a tolvaj rendelkezik típus ismerettel, illetve magas szintű felkészültséggel!

A gépjárművédelemben nem csak az a fontos, hogy immobiliser funkcióként hány pontot szakít meg ahhoz, hogy illegálisan ne indulhasson el a gépjármű, hanem az is fontos, hogy hol szakítjuk meg ezeket a pontokat!

Ezt úgy érjük el, hogy a védelmi rendszert beépítjük az adott gépjármű motorterébe, az indítás gátláshoz szükséges megszakítási pontok közül legalább egyet szintén a motortérben aktiválunk, majd a motorteret elektro - mechanikusan, belülről elzárjuk a külvilág elől. Ezenkívül a gépjármű gyári adottságaiból eredő hiányosságokat mechanikai úton kiküszöböljük. (Például a gépháztető zárszerkezetének mechanikai úton történő védelme, a nyitó bowden fémszerkezetbe történő beépítése.)

Amikor a védelmi rendszer be van élesítve, akkor a gépjármű motorház tetejét nem lehet kinyitni. A tolvaj tudni fogja azt, hogy mit kéne tennie, de mivel nem fér hozzá sem a védelmi rendszerhez, sem pedig a motortérben elhelyezett gyári eszközökhöz, a védelmi rendszert nem tudja hatástalanítani. Aminek következtében önerőből, a gépjármű saját motorjának a beindításával nem lehet ellopni a gépjárművet!

A gépjárművédelemben a hozzáférhetetlenség elvét kell alkalmaznunk, mivel csak ekkor biztosítható az eredmény!

Érdemes belegondolni, hogy naponta hány gépjárművet lopnak el annak ellenére, hogy az tartalmazott valamilyen gépjárművédelmi kialakítást!


Figyelem!


A gépjárművek motorház tetejének akár elektronikai, akár mechanikai úton történő lezárása nem azonos a Pajzs Technológiával!


Az az akár elektronikai, vagy akár mechanikai módon kialakított gépjárművédelmi rendszer, eszköz, illetve az indítás gátló (immobiliser) funkcióként alkalmazott elektronikai megszakítási pont, ami az adott gépjárműbe történő beépítés után hozzáférhető marad, az hatékony gépjárművédelemre alkalmatlan!

A gépjárművédelemben nem létezik olyan, hogy „jól eldugom” a védelmi rendszer egységeit azért, hogy a tolvaj azt ne találhassa meg!

A gépjárművédelemben a hozzáférhetetlen(!) létezik! És a kettő dolog nem ugyanaz.


Budapest III. kerület, Szentendrei út 268.      .:.      Telefon: +36 70 703 4050      .:.      e-mail: info@kalmarpajzs.hu